Quins han estat els 5 perfils IT més demandats al 2021?

Els 5 perfils IT més demandats al 2021

Sens dubte i després de la pandèmia mundial per Covid 19 que encara arrosseguem, 2021 ha estat l’any de la consolidació digital. El teletreball per imperatiu social que es va imposar al 2020 va suposar per a les empreses una transformació digital obligada. Van començar a utilitzar eines digitals de les quals no havien sentit parlar i, per tant, a necessitar professionals de l’àmbit tecnològic que ni havien valorat emprar.

L’Enquesta d’Inserció Laboral de Titulats Universitaris (EILU) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) situa a la Informàtica dins del top 10 dels camps d’estudi amb majors taxes d’ocupació. Cinc anys després de la graduació, el 96,3% de l’alumnat té treball. Aquest percentatge és encara major entre els i les estudiants de desenvolupament de programari i d’aplicacions i enginyeria multimèdia (97,4%).

A més, els perfils IT tendeixen a gaudir d’estabilitat laboral. Una vegada completat els primers 5 anys posteriors a la titulació, el 86,7% compta amb un contracte permanent.

A mesura que avança la tecnologia, apareixen nous perfils que es formen gairebé al mateix temps que es desenvolupa, fent molt difícil trobar professionals experts en la matèria. I és que existeix una escassetat real de professionals IT que, a més s’ha incrementat a causa de la major demanda de les companyies de professionals amb competències tecnològiques a causa dels processos de transformació digital. En aquest article volem analitzar quins han estat els perfils tech més demandats durant aquest 2021 per les empreses espanyoles. Comencem?

1. Experts en ciberseguretat

Són professionals especialitzats en sistemes, xarxes, informació i data. La gestió virtual de la informació i les restrictives polítiques de protecció de dades fan que qualsevol empresa que té presència en el mitjà digital necessiti aquesta figura professional per a evitar qualsevol atac que comprometi dades pròpies o de clients.

2. IT Manager o CTO

És el/la encarregat/a de desenvolupar l’estratègia de IT de la companyia i alinear-la amb els objectius de negoci. Un/a professional que lidera l’equip de perfils IT, analitza les solucions tecnològiques que estan disponibles al mercat i decideix, juntament amb el seu equip quines són les millors per a implantar a l’empresa.

3. Full Stack Developer

És una de les especialitzacions amb més projecció en el camp de la programació. Es tracta d’un/a professional molt versàtil que desenvolupa programari i programa, tant en el Front End com en el Back End i té coneixements d’arquitectura de servidors i sistemes.

4. DevOps Engineer

És una metodologia de desenvolupament de programari basada en la integració entre desenvolupadors i administradors de sistemes, que permet que els desenvolupadors puguin enfocar-se només a desenvolupar i desplegar el seu codi en segons. El seu objectiu és accelerar el procés de desenvolupament aconseguint llançaments més fiables.

5. Enginyers Big Data i Data Scientist

És un perfil professional capaç de transformar immenses quantitats de dades sense processar en informació processada, i d’altra banda, treballen amb aquestes dades creant models d’informació que permetin saber què passarà.

I què és el que ve al 2022?

L’Informe de Tendències Salarials 2021 elaborat per Randstad Research indica que el sector IT i Tech demanda a professionals amb perfils molt concrets i que sovint són difícils de trobar. Les remuneracions econòmiques inicials per a aquests llocs solen ser superiors als 30.000€ i poden fins a duplicar-se en tan sols 6 anys.

Si t’apassiona la tecnologia i cerques treball en aquest sector, des d’Addyou et recomanem buscar quines són les últimes tendències i formar-te a través dels Bootcamps disponibles per a aconseguir les competències necessàries per a poder començar a desenvolupar una carrera professional en el sector Tech.

En els processos de selecció del sector IT, a més de les capacitats tècniques, es tenen en compte una sèrie d’habilitats i aptituds transversals com la creativitat, el treball en equip o la intel·ligència emocional, molt necessàries per a treballar de manera eficaç, adaptar-se als canvis i tenir un paper important en el teu equip de treball.

Et donem algunes pistes…

  • React s’ha convertit en l’aliat de tot developer per a fer tot tipus d’aplicacions web, SPA (Single Page Application) o fins i tot aplicacions per a mòbils. Forma’t en el framework/llibreria de JavaScript (front-end) react (web) i React Native (mobile).
  • Apareix una nova figura professional, el DevSecOps que pretén incorporar la seguretat en els processos de desenvolupament web.
  • Forma’t en blockchain, garanteix la seguretat de transaccions financeres i un altre tipus d’operacions, de manera que els usuaris poden mantenir la confidencialitat de les seves dades a través d’una codificació molt sofisticada i completament segura.
  • Molt relacionat amb la seguretat, seran molt demandats tècnics especialitzats en signatures digitals, smart contracts, detecció i reducció de fraus o llicències de copyright.
  • Quant a llenguatge back-end, cada vegada hi ha més empreses que demanden professionals especialitzats en Golang, un llenguatge de programació eficient, escalable i productiu segons Rob Pike, el seu cofundador.

Estàs especialitzat/a en alguns d’aquests perfils? Creus que hi ha molta oferta de professionals al sector? Creus que és fàcil estar actualitzat/a en l’àmbit IT?T’has format en els últims mesos per a especialitzar-te en alguna nova tendència? Explica’ns la teva experiència o posa’t en contacte amb nosaltres si estàs buscant oportunitat laboral al sector tech i vols que tinguem en compte el teu perfil per a futures oportunitats de creixement profesional.

Estàs especialitzat/a en l'àmbit IT, Digital & Engineer?

Dóna un cop d'ull a les nostres oportunitats laborals, pot ser que trobis l'oportunitat que estàs buscant!

A la recerca de talent IT, Digital & Engineer per a la teva empresa?

Contacta amb nosaltres i trobarem el que cerques. Descobreix una nova manera de gestionar a les persones.