Bootcamp Digital: una peça clau del teu CV

Bootcamp Digital: una peça clau del teu CV

La internacionalització de les empreses a causa de la globalització i la revolució tecnològica provoca canvis en l’estructura de la major part de les empreses, fent imprescindible l’especialització i actualització de les persones que treballen a l’empresa a través de la formació contínua.

En l’actualitat, la majoria de joves que busquen ocupació en l’àmbit IT, saben que el lloc que ocupin no serà per a tota la vida. Amb els canvis constants en el sector digital, i la necessitat d’especialització en poc temps, han aparegut els anomenats Bootcamps per a perfils digitals. Nascuts a Silicon Valley per a donar resposta a l’elevada demanda de programadors de les multinacionals, s’han consolidat com el recurs per excel·lència de la formació especialitzada en temps rècord.

Per què és important la formació contínua en el sector Digital?

Segons l’Informe anual “La Societat en Xarxa” 2019 que realitza una anàlisi exhaustiva dels principals temes i indicadors en el context de la Societat de la Informació i les TIC, la xifra de negoci del sector TIC i dels Continguts manté la tendència de creixement dels últims anys.

La xifra de negoci va arribar al 2018 als 115.154 milions d’euros, un creixement del 5% respecte al 2017. El nombre d’empreses dedicades a les TIC va arribar a les 35.100, un 3,2% més que l’any anterior i quant a persones ocupades en el sector, la xifra va arribar a les 532.822 persones, un increment del 7,3%.

Totes aquestes dades, no fan més que corroborar la necessitat de nous talents en el sector digital, així com la urgència de persones formades en les últimes novetats del sector. Per això, resumim els punts més importants pels quals has de continuar formant-te si vols treballar en el sector IT:

 • Pel propi avanç constant en tecnologies i sistemes del sector. Les empreses sol·liciten perfils professionals amb competències digitals que fa 10-15 anys no existien.
 • Per a conèixer les últimes novetats i no quedar-se enrere. És necessari rebre formació totalment actualitzada i adaptada a les necessitats actuals del mercat laboral i en el menor temps possible.
 • Perquè les empreses valoren molt a perfils que no deixen d’aprendre, talents que s’especialitzen o actualitzen els seus coneixements constantment.

Què és un Bootcamp?

És una formació intensiva que et permet impulsar la teva carrera professional, amb coneixements molt tècnics i específics del sector digital que són altament demandats per les empreses. Els Bootcamps preparen als seus participants per a les necessitats reals del mercat laboral.

Característiques d’un Bootcamp:

 • Formació molt especialitzada, en diferents branques del sector IT
 • Durada curta – entre 1 i 3 mesos
 • Focalitzada en la pràctica, per a cobrir les necessitats reals de les empreses
 • No requereix tenir formació acadèmica prèvia
 • Requereix una elevada dedicació i un alt nivell de compromís per la càrrega de treball que suposa
 • El seu cost sol oscil·lar entre els 5.000€ i els 20.000€

Bootcamps més demandats:

 • UX/UI Design o Disseny d’experiència d’usuari i interfícies
 • Full Stack o Programació en entorns back end i front end
 • Data Science o Anàlisi de dades per a la presa de decisions
 • Mobile Development o Programació per a dispositius mòbils
 • Product Manager o Gestió de productes tecnològics
 • Digital Màrqueting o Màrqueting en l’ecosistema digital

Què tenir en compte a l’hora de triar una formació en IT?

Per a triar un Bootcamp, és essencial plantejar-se quin és el teu objectiu, vols muntar una startup, treballar en una empresa, aprendre a programar?

És molt important realitzar una recerca sobre els llenguatges més utilitzats, els més demandats per la indústria i els millor pagats. Posteriorment, analitzar el temari de cada bootcamp, i conèixer a quin nivell de domini arribaràs en qualsevol llenguatge de programació.

Una vegada fet l’estudi, també hauràs de tenir en compte el següent:

 • Qualitat i Experiència del centre i dels docents que imparteixen el curs. Buscar un centre de formació de renom i de confiança, que et permeti fer un salt en la teva carrera professional.
 • Matèries del curs. Formacions actualitzades i d’utilitat que es puguin cursar en poc temps, que et permetin potenciar i/o reciclar els teus coneixements.
 • Modalitat Presencial o En línia, Full-time o Part-time. Tingues en compte la teva disponibilitat real de temps, així com la dedicació que pots donar-li.
 • Que ofereixi una alta taxa d’ocupabilitat, amb borsa d’ocupació pròpia, xarxa de contactes professional i acompanyament a l’hora de buscar una nova ocupació en el sector IT.

On cursar un Bootcamp?

SwitchUp, plataforma americana líder en programació informàtica i codificació en línia, publica rànquings de les millors escoles de negoci per ubicació. Les millor valorades a Barcelona i Madrid són:

A més, nosaltres us recomanem també Coursera, com a directori de cursos i altres centres de formació que coneixem de primera mà i que ofereixen una formació molt completa i actualitzada:

I si no puc pagar-ho…

La Fundació Universia ha creat el “Pla Circular | Bootcamp for all”, que permet pagar la formació en quotes mensuals, sense interessos i a partir del moment en què aconsegueixis un treball en el qual cobris més de 18.000€ bruts anuals.

Per a això has de: decidir l’especialització en la qual et vols formar, el format que millor s’ajusta a la teva disponibilitat de temps, triar una escola entre les que col·laboren, superar el procés d’admissió i inscriure’t en el Pla Circular sempre que compleixis totes les condicions.

Aquest projecte va ser llançat al 2020 i prop del 80% dels participants van aconseguir un treball als pocs mesos de finalitzar la formació. A més, una vegada retornis el teu Pla, donaràs la possibilitat a una altra persona d’aconseguir les seves metes igual que vas poder fer tu.

Estàs especialitzat/a en l'àmbit IT, Digital & Engineer?

Dóna un cop d'ull a les nostres oportunitats laborals, pot ser que trobis l'oportunitat que estàs buscant!

A la recerca de talent IT, Digital & Engineer per a la teva empresa?

Contacta amb nosaltres i trobarem el que cerques. Descobreix una nova manera de gestionar a les persones.